За кожата на един Президент

Дебат, стрелба, дебат, стрелба..

И едно пропуснато малко интервю, някъде между последните две събития, последното от които е днешната стрелба  на няколко часа от тук в любимия квартал на бившия Президент.

Обичам да си правя собствени анализи, не не база генерални публични соц. проучвания например, а на база странични факти, като например реакция на стоковата борса, или коментари под видеата и изявления. Не знам дали сте забелязали, че днес ситуацията е коренно различна от 2016 или дори 2020 – тогавашните ожесточени битки до кръв, за онзи “оранжевия” в неговия нарцисизъм 🙂   Бяха доста уравновесени, 50 за едната страна и 50% – за другата.. .  Днес, въпреки, че медиите показват едно, страничните факти показват по-интересни неща. Например, онзи-деншното интервю на Харис, което българските медии пропуснаха – то бе 11-12 мин, и в него имаше всякакви неща – от планове за 3 милиона нови къщи , до раздаване на по едни 20 000 за новодомци , без да е ясно откъде ще дойдат парите.

Няма съмнение, че К. Харис спечели дебата на на 10 септември, но това 3 дена по-късно в същата медия е много интересно, въпреки, че много фрази са леко повторение от първото. Понеже съм малко луд, си падам по страничните детайли. Та ми направи особено впечатление, че коментарите са предимно негативни. Специално реших да ги броя – от 150 преброени, около 88-89% бяха негативни , едва 5-6 % позитивни и останалите 3-4 % – тролски..  Това, ако бе във Фокс – щяха да кажа нормално, но ABCNews е известна с друг наклон медия, и щом там е така .. ???

Най-безобидните коментари са от типа “Това интервю не помага на кампанията й.” с 1600  лайка досега, или “Повече пари от държавата, повече инфлация”.   Абе все едно в Дневник да  критикуват Лена, примерно 🙂  . И така е не само там – – коментарите по Youtube видеота тази година са различни от 2016 и 2020.

Вижте тази графика напр.  Тя е по-интересна от соц. изследванията –  показва платени прогнози/залози/ за това , който ще спечели изборите.

Ясно се вижда, покачването на рейтинга на Харис след първото, и задържането на тренда след второто. Вече какво ще се случи след тазвечерната стрелба – ще разберем след 12-24 часа, но подозирам, че ще има сериозни промени.

Всичко, което екипът на г-жа Харис успя да постигне с интервюто на 10 септ, като че ли бе пропиляно от факчекърството и следващото интервю на 13 септември.

Може да го гледате тук ( https://www.youtube.com/watch?v=9AunRg_V078&t=354s )

 

 

Чака ни объркана есен, дано само стрелбите спрат. Не само в Америка, но и по цял свят.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*