България е пак в предизборна кампания

Площад Нaродно Събрание, 1912, София
🇧🇬 От днес официално България е пак в предизборна кампания, понеже след точно 1 месец ще има избори – най-важните сигурно в съвременната история – хем парламентарни, хем европейски.
🎯От предишните избори – промяна в административния хаос няма. както вече съм споделял – който не е поискал той не е хакнал ЦИК, личната информация на ангажирани в изборите пак ще циркулира свободно в интернет пространството, докато се усвояват стотици милиони за e-Goverment от бездарници.
👉Но, не затова ми е темата днес. Излязоха списъците с кандидатите вече. И кой знае защо пак не виждам в тях много познати, които би трябвало да са там. Хора, които са постигнали нещо освен за себе си, но и за обществото. Странно е, но това обикновено са учудващо скромни хора. Всеки един познава такива, но те избягват публичността:
💕– Такива, които в собственото си село или край безвъзмездно са построили чешма, или са оправили улицата със собствени пари;
💕– Такива, които жертват свободното си време, за да посадят цветя в градинката пред блока, или метат изхвърляните обелки от дъвки, сладолед или празни бутилки на днешното празното поколение.
💕– Такива, които често със съвети и знания помагат безвъзмездно на някой дето строи къща или копае кладенец, или иска да си засади градина с ягоди или череши.
💕– Такива, които със знанията си и опита си ни учат на история или ни предпазват от грешки като пътуваме по непознати места.
💕– Такива, дето като доброволци или собственици на ресторанти приготвят и раздават храна на бедни ежеседмично.
💕– Такива , дето организират селата и кварталите си да празнуват и честват Лазаровден или Великден, които помагат на училищата да има деца, четящи българска история и вяра.
💕– Такива дето се боря с бюрокрацията, не заради собствен проблем, а защото искат да е по-добре за всички.
😧В моята ФБ листа има поне 40-50 такива. Има ги тук , но повечето ги няма в листите за Народни и Европейски представители . 🙁
🇧🇬 За да можеш да решаваш проблема на Голямата държава, първо трябва да си се научил да решиш проблема на квартала си.
Това е всичко , което трябва да знаете, когато избирате на 9 юни , КОЙ/КОЯ да ви представлява 💓💓

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*