Драги ми смехурко

До

Смехурко 1, директор на дирекция, Министерски съвет

Смехурко 2, член на ЦИК,

Смехурко 3, Посланик на РБългария.

Смехурко 4, 5, ….99

 

Копие: Министър на транспорта и съобщенията г-н Ивайло Московски

Копие: Министър Председател на РБългария, г-н Бойко Борисов

 

Бледо копие до БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, БЗНС-тата, ДРОМчета и

 

 

Драги ми Смехурко,

Много време мина от последните избори в родината ни, та се бяхме затъжили за теб. Отдавна не сме хортували по нашенски, а сигурно е и защото вече всичко е у Интернето и забравихме да си говорим. А чувам, при теб в България скоростта на Интернето била най-голема у целио свет. Ние, знаеш тука живуркаме по Европата и Америката, и при нас такива скорости на Онлайна нема – тук бюрократите карат бавно.

А от последните избори уж много неща щяха да се случват с електронното управление, та има за какво да си говорим. Патиланците много взехме да мислим, и измисляме разни прости неща, та бабите Цоцолани в България не могат да ни уйдисат на акъло. Та значи да ти разправям – при изборите през 2009 година, кога ГЕРБ спечели, беха едни обещания от разни смехурковци, че ей сега ще прекратим двойното гласуване; улесняване на гласуването от Европа и САЩ; край с измамите с турски гласове; край с автобусите и изобщо ей такива ми ти работи. Тука няколко патиланци предложиха лесни у удобни системи за да не може Пешо, Изаура и Хасан да гласуват по два пъти, и най-вече – да избират (П)резиденти и кметове в чужди държави. И от смехурковците при Вас, много обещания чухме, ама за 2 годин, нищо нема изпълнено.

Преди 5 – 6 години 2-3 ма патиланци направиха една кУмпютурна страница ли, сайт ли, за събиране на подписи за отваряне на секции в чужбина, дето струваше 100$ материали и 50 ч труд. Не я използвахте, но смехурковците преди теб, възложиха за няколко милиона грешна пара голема рекламна интернет кампания с 5 пъти по-малък ефект. Е усвоиха парите. Но тогава бе времето Паси-иево..

Миналия месец, тази система, рекохме да я посъбудим и обновим, та да е в крак с времето и законите. Твоите приятели смехурковци, въведоха нови закони и тълкувания така, че да не може никой българин на запад от Вълтава и Висла да гласува за български (п)рeзидент. Е , и това прескочихме – уйдурдисахме я системата дето с онова простото око на кУмпютуру да прави снимка на подписа и немедлено, емайл със заснето копие да праща право у посолствата. И ти мое да го видиш на www.iskamedaglasuvame.com


Рекламата у интернету сами си я правихме, щото МвНРто за такива неща дет струват 2-3000 лв.. пари нема. Оно работи само ако сумите са над 200 -300к.. – така де, за един апартамент барем да остане ..

Та драги ми смехурко, четем днес и вчера разни неща, дето тука и кибиците у баровете им се смеят значи. Гледай например какво кажува един от ваще ЦИКаджии: “По думите му ЦИК е решила заявленията по електронен път да се подават във формат PDF, тъй като е част от пакета на Майкрософт и най-достъпен. “Останалите формати са по-тежки и заемат по-голямо място в паметта на компютъра и може да “задръстят” тези в посолствата”, “, Смех, смех, значи.. Сметахме тука на кУмпютуро на едното тиийнейджърче , който е с 160 HDD, че на неговата машинария могат да се съберат заявленията на … 1 000 000 (един милион) души… Като как ще задръсти кУмпютрите на ваште посолства ние не знаем, оти они са купувани все по разни европейски програми и Проекти за “електронно управление” и HDD им са поне дваж по-големи. Страшни специалисти ша знаиш имате.

Днес нова новина, изкочи, ей така, от храстите значи, -”Дават 100 млн. лв. за електронно управление”. Това го казал министъро на Транспорта и съобщенията – Ивайло некой си.. “Той поясни, че усилията на администрацията са основно в две направления: изграждане в цялата страна на информационни електронни съобщителни мрежи, за да могат дори най-малките населени места да са с достъп до интернет и всички видове електронни услуги да стигнат до крайния потребител и те да бъдат насочени към него, а не в полза на държавната администрация.” Абе ние тука се зорим цяла седмица тази системка да довършим, дето прави половината организация за изборите и я струва 1000-2000 $ изработката и я не, Вие за какво ще охарчите 100 милиона, ние не разумиваем. Но щом требе да се похарчи – требе.. То са командирвки, обсъждания, Естонии, .. ум да ти зайде.. Ще им намерите местата.. Ние патиланците по тези земи сме прости.. Харесваме простите неща дето вършат работа, а не дето арчат паре..

Ама Вие си знаете.. Айде аз да свършвам, щото изборитъе идат, и требе да прешиша 300 заявления на едни други българе, и да ги пратя отново до утре у ЦИКа. Щото те заявления само по уникален образец приемат.

 

Поздрав най-сърдечен!

 

Твой приятел вечен,

Весел Патиланчо.

3 Comments

  1. От кога обещават това електронно правителство?!?Вече похарчиха една камара с пари и още не е готово.Изглежда,че съпротивата е голяма.Много хора с пари искат да няма прозрачност,защото рибата се лови в мътната вода.Искрено се надявам да се задвижи този проект и новият президент да даде едно рамо.Все си мисля,че ако можем всички да гласуваме по интернет може би няма да има толкова скандали с купени гласове,с хора фантоми и т.н.т.Както се казва-ще поживеем и ще видим.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*