Българин спечелил Оскар….

Е, не самостоятелно, а в екип.. Но това едва ли е най-важното. По-важното е, че той спечели моя Оскар още преди месец, с Честната си позиция, с Автобиографията си на истински репресинан, беглец от комунизма, но и емигрант почнал от 0-лата, но и не загубил най-чувствителите си качества, да усеща и мрази фалша..

Цитирам:
” Димитър Маринов: Политкоректността и джендър културата унищожават киното!”
1.” Заради политическата коректност и джендър културата всички ценности се унищожават и никой не гледа филмите като изкуство, важно е има ли в твоя проект гей, черен, азиатец или латино. Ако няма, значи си расист. Ако си бял и си мъж, ти си нарочен.”
2.” Но от този момент не бях поканен на нито една галанаграда на филма – само Виго, Махаршала и Линда, защото са един бял, един черен и жена, затова и на Глобусите не бях поканен. И целият ни каст беше шкартиран, нямахме никъде награди, а “Черната пантера” и “Богатите азиатци” имат по 12-13 души, някои от които дори нямат реплика във филма. Това е пародията, идиотщина, която в момента кипи и бушува тук.
3. Политзатворник и беглец от соца през 80-те (къде са мишките от седесета, дабегета, и разните ДС-другари-русофоби).
4. Музикант, артист и талант, още преди да навърши 25.
5. Започнал от нулата в САЩ през 1990г.. Мизерна работа докато стигне до Червения килим.
6.”В България културата се диктува от халтурата! Типични примери са “Шоуто на Слави” и Камен Донев. Съжалявам много – Камен ми е съученик, но това, което той прави, не е култура и образование, а халтура. Да – смешно е и забавно, оригинално и определено завидно, но не и образователно – това е комерсиално развлечение. ”
7.”Но най-големият кошмар беше, когато отидохме да снимаме в една църква в Бяла черква. В 6 часа сутринта влязох да разгледам и видях част от екипа, който редеше осветлението – всеки с цигара, кутии от бира по земята. Излязох и казах на Лъчезар, че ако това не се спре, ставам и си тръгвам, защото е кощунство.”
8.”От 4-годишен той свири на цигулка и тогава за първи път стига до САЩ – първа цигулка е във филхармония “Пионер” и изнасят там концерт през 1979 г. Тогава се снима с Ленард Бърнстейн. По-късно при други участия се среща с папа Йоан Павел II и диригента Херберт фон Караян.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*