Корона-вируса и България..

Седя си тези дни и си мисля – 2 неща ще променят този свят – Интернет и корона-вирусa. Не знам дали ще е за добро или за лошо, но да погледнем фактите.
 
С настъпването на корона-вируса започват следните епохални промени:
1.Хората изведнъж станаха по-предпазливи в контактите си. прегръдките, целувките и раздаване на мечета на случайни хора разко намаляха.
2. Като резултат от 1 – деца и възрастни започнаха да си мият редовно ръцете, и забележки от рода “Аз вече ги мих сутринта” – изчезнаха. След като дъщеря ми, чиято стая прилича на моята в студентския ми период 🙂 , онзи ден първото нещо, което ми каза бе: “Ти изми ли си ръцете?”, значи промяна към добро има.
3. Работата от вкъщи започва да става не само желана от служителите, но и от работодателите.
Така, в резултат на 2 ще има:
4. По-добро възпитание и хигиенни навици за младото поколение, което ахааа бе тръгнало в грешна посока.
5. Представете си по-чисти автобуси, асансьори, по-хигиенични обществени заведения, общински и държавни служби и пр.
6. Разко намаляване на други инфекции и заболявания, предавани като зараза – грип, шарка, и пр.. Само си представете мащаба на положителната промяна, напр. 70 000 умиращи от грип в САЩ да намалеят наполовина?
 
В резултат на 3. следват чудеса в икономиката и социалните отношения.
 
7. Работата от вкъщи става изпълнимо желание за милиони служители по цял свят.
8. В резултат на 3 и 7 – рязко намаляват пътуванията с автомобили и градски транспорт.
9. В резултат на 8 – намаляват съответно катастрофите , защото те са пропорционални на натоварването на пътя. Само в САЩ загиват около 40 000 души годишно. представете си ако намалеят наполовина – ще се окаже, че коронавирусът е спасил 20 000 души..
10. В резултат на 8 – разко пада цената на бензина (вече е налице). В този момент зависимостта от Саудитска Арабия, Иран и Русия ( ето и повод за русофобите да празнуват напр ) намалява драстично. Търсенето на петрол намалява – и оттам по-щастливи хора с по-малки сметки.
11. В резултат на 10 – Няма нужда от петрол – няма нужда от освобождения и нежни революции в много страни по света. Коронавирусът – за един по-мирен свят ! 🙂
12. В резултат на 7, 10 – замърсяванията по свeта заради затворени фабрики, по-малко газови емисии от градския транспорт и пр.. и те намаляват.
13. В резултат на 12 – Гретенизъм-плана ще бъде преизпълнен за седмици, а не за десетилетия 🙂
14. В резултат на 12 – по-малко болести от мръсен въздух, по-малко бокук в океани и реки.
15. В резултат от 7 – милиони майки с деца, ще могат да си гледат децата в къщи и да не се притесняват, как ще успеят да стигнат до/от работа.
16. В резултат на 15 – жените ще станат реално конкурентии на мъжете, защото кой да е от съпрузите ще може да гледа децата, и проблемите съпровождащи Работодателите да наемат жени-майки ще изчезнат. Ненужните болнични ще намалеят. Най-сетне равенство за жени и мъже.
17. В резултата на 16 – каква малка стъпка за човека, какъв гигантски скок за феминизма 🙂
18. В резултат на 7 и 8 – рязко покачване на електронната търговия и услугите свързани с нея.
19. В резултат на 5, 7 и 8 – рязък завой към електронно правителство, тъй дълго чакано в България от 19 (деветнадесет години) (специално за моята роля в него – друг път ще разкажа). Вие представяте лиси – това, което близо 1 милиард $ за проекти не можаха да направят – корона-върусът с магическа пръчка хоп..
20. В резултата на 19 – по-малко корупция , помалко рушвети на митничари , катаджии.. леле.. Коронавируст – враг Н1 на Корупцията !
21. В резултат на 1 – рязък спда на преимащите случайни псевдо-бежанци, раздаване на мечета и отворени обятия, за хора , които не познаваш.. Край с бежанската криза.
22. В резултат на 15 и 16 – повече време за собствените ви деца, които вместо да гледат телевизия, ще бъдат с мама/ татко у дома.
23. По-евтини самолетни билети и пътувания..
24. А като съберем 21,22 и 11 – Мир, чистота и щастие по целия свят ..
Е не е ли хубаво. И тогава ще настане такъв живот , че..
Та, седя и си мисля, по едно време установявам, че само си седя 🙂
 
А, вие – сериозно – мийте си ръцете на всеки час, и най-вече продуктите, които носите в къщи, пазете чисто в кооперациите, асансьорите и градския транспорт.
 
И бъдете здрави !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*