Sic transit gloria mundi ….

…или “Ако 101 177 гласа са равни на 2.96% , на колко са равни 5896 гласа .. ”

( специално посвещавам долния текст на няколко мои приятели начело с Krassimir Gadjokov и Peter Stamatov ).

Преди време единия от тях, един ден ми предложи да побързам и спешно да изпратя документи за регистрация в новата Партия, тази на Революционното действие – “Да България”. Тя щяла да направи някакво невиждано чудо в българската политика , и да преобърне пътя на България към светло бъдеще. Като човек, който е замесен в българската политика от 1989 г, ( време, през което голяма част от сегашните политици са седяли на гърнета), и като видял какви ли не интриги, катаклизми и предателства в СДС и демократичните му производни му казах, че ще изчакам за да видя какви лица, ще се включат, щото Партия и Победи се постигат само от морално чисти единомишленици. Не сбърках – още като видях , че в листите бяха НАМЕСТЕНИ политкоректни лица, самозвани моралисти, разни другари от ЦК на Комсомола и ДС, и пр.. му казах че това нема да стане. Нема начин да ида да гласувам за един джасимчо например.
В следващите няколко месеца тази организация, и то точно преди изборите започна да се държи като зомбирана – то не бяха скандали с регистрации, ала НДСВ, то не бяха сценки с нападани и бити “лидери”, то не бяха издигане на непечеливши каузи, то не беше сляпо следване на опорки. Резултата на изборите го показа – 2.96% !! толкова. И то при условие, че всички помним огромните митинги на честните хора срещу Прасчо и далаверата КТБ, огромните колони въодушевени млади хора, искащи промяната, огромната вяра, че новото поколение иде. ДБг се опита да обсеби всичко това. Няма лошо.Поне в началото. Но после стана страшно. Нямаше значение какво мислят обикновените симпатизанти за братския съюз с …Деос ?!! , за подкрепа на всякакви лбгтиувхтимрт паради, за подкрепа на сбъркани каузи и извратени разбирания за семейство, деца, природа, бизнес и прочие. В един момент установих , че всичко, което аз подкрепям, се оказва точно на 180 градуса, на това,което те подкрепят.. Аз такъв казус дори с БДМ не съм имал  . Абе нямаше политика на Правителството, Обществена инициатива или логична практика, срещу която, те да не са се изправили наопаки. Ист.Конв е най-малкото. Любимия им евродепутатин открито се изправи срещу независимостта на суверенна държава. ?
И най-парадоксалното е , че там е пълно с умни хора. Казвам го съвсем сериозно – в ДаБГ е събран един уникален умствен потенциал на добри специалисти, можещи и знаещи. Но как събрани заедно те все се оказваха като зомбирани и скачаха единни в защита на всеки свой фен, независимо каква тъпня е направил. Това не мога да си го обясня. Последния пример е с голия новогодишен бегач, за когото и децата разбраха що за ум има. Как нищо самокритично бе.. ДаБГ в сравнение с БКП – ряпа да яде.. Гласува се единно, по интернет форумите са по-единни от ония в Северна Корея. Тук цари някакво общо зомбиране за подкрепа, без никакво рационална оценка – абе това добро или лошо е от морална гледна точка; абе това добре ли е за България или не?
Мислите, че съм идиот.. Ами явно не съм само аз.. Как от 30-40-60 000 на митингите срещу мафията, на последните ходеха вече само по 20-30-100 човека.. Последната 1 година, не последния митинг. И въпреки това – те отиват и правят нов, за следващата губеща кауза. Седиш отстрани гледаш и си мислиш – абе тия наистина ли нямат огледало? Вместо това викове – “Ууу, Путинист, хомофоб, мафиот..”

И дружинките от 40-50 човека оредяваха от ден на ден.. Но др. атанасов, др. иванов, продължават да се изявяват и да твърдят, че ахаа и ще вземат следващите избори.. Кои избори точно ? Гледах едно интервю с др. атанасов – по канала на ДСБ или ДаБг беше.. ами освен мен го бяха гледали още 35 човека.. Толкова.. 35.. Това ли ви е контингента бе? 35 човека,при условие, е през ден сте в БТВ, Нова, БНТ, всака седмица раздавате морал?
Зарежете мен – ами огледайте се – защото 7 000 000 други българи не ви обръщат внимание .. 35 човека зрители на лидера ви . Толкова.

Минаваме на последната серия. Които не знае, аз говоря за електронно управление и електронно гласуване от 2000 г.. Някои от най-изявените членове на ДаБг го знаят много добре. Хубаво ДаБг прегърна eVoting и eGoverment-a като кауза и каза – с тях ще преборим мафията, а благодарение на тях ще спечелим гласовете и на българите в чужбина.
И сега внимание.. ДаБг правят електронно гласуване за кандидатите си за ЕП.. И от всички техни симпатизанти, членове, приятели(имаше и такава опция), от всички БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА, където бил големия запас на ДаБГ – гласували електронно т.е. максимално свободно ,(не да трябва да ходят до някакви урни от миналата епоха.. ) гласували 5900 човека. Толкова.. При максимална организация на целия резерв на ДаБг – има няма 6000 души..

Е, умната политика на тотално отрицание и скандални личности и каузи, го докарахте успешно до 6000 души. Това ли заслужаваха хилядите на площадите от 2014 ?

Та, ако 101 177 гласа са равни на 2.96% , на колко са равни 5896 гласа .. Според мен са 0.17% .. При максимална мобилизация на електрората – 0.17%.. Ами , че то Лукарския има с няколко души повече, другарки и другари..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*