I have a dream

1 убит (засега) , 7 ранени и 2 ма арестувани ученици, в училището на съседната улица, след поредната масова стрелба, тук в Америка. Живеем в най-хубавия и “безопасен” квартал на щата, но за последните 5 години има 4 стрелби в училищата около нас. Единия път застреляха 2 ма ученици, следващия път хванаха момичета ден преди да открият масова стрелба в училището на децата ми, преди месец затвориха за един ден всички училища в щата заради заплаха ! Чували ли сте такова нещо в България . Не сте. Когато бях дете – и аз не съм. В училищата на България преди 30 години нямаше стрелби, а тук само за тази година са вече 42.  В училищата на България, най-страшния човек беше баба Пена с парцала – тя бе и охрана, и съдия. Сега във всяко училище има въоръжена охрана.

Когато, преди 15 години напуснах с децата си България, бе защото бях отвратен от политическатъа хамелеонщина, налаганото бездарие и чалгаризацията, която настава в България. Опитах със всички средства да променя нещата, но не успях. За последните 25 години позволихме на всакакви чужди агенти, неуспели политици, най-обикновени бездарници да експериментират с българското образование, наука, земеделие, икономика и най-вече култура, доказани неработещи в техните родни места “технологии” и обучения.  Преди 30 години България бе на второ място в тестовете на МЕНСА по света, днес, учениците в 10 клас не знаят кои са Каравелов и Петър Берон. Ако Стретегиите им за семейството бяха успешни, то норвежеца Брейвик, нямаше да избие 80+ деца в ученически лагер , и като наказание да го настанят в луксозна килия за няколко години.  Ако Конвенциите им бяха толкова успешни, няма в Англия и Швеция, броят на изнасилванята да се увеличва в геометрична прогресия, докато ни учат на толератност. А българите, скитаме по света немили-недраги.

Всички тези експерименти се правят, защото едни хора, някъде , възпитани в друга култура, се опитват да ги прилагат 1:1 на места , които не познават.А едни други хора, имат нужда от пари  са готови на всякаква проституция за да ги усвоят.

Всички тези стрелби стават, не защото хората не желаят промяна, а защото парите са МНОГО, ужасно много и ужасно важни за политици и медии, и срещу тях борбата е трудна. И защото в в Америка няма корупция нали…

Миналата седмица пратиха директно на съд приятел на дъщеря ми , който е шофирал с 150 км/ч в зона на ремонт с ограничени 80.. Няма 15 глоби като при оня от Дост, няма “. А сега какво ще правим”. Но тук при полицията на пътя, правозащитни НПОта няма. Но има 42 стрелби в училищата, заради лобизма и големите пари.

И ако искаме Възродена България – трябва да спрем всеядния лобизъм, и онези, които срещу пари са готови да продадат и децата, и безопасността им, и бъдещето им.

Ще ме попитате защо стоим тук, като не ми харесва?  Ами защото един от последните пъти, като се връщахме в България дъщеря ми каза при вида, на квартала до Летището – “Татко, защо всички блокове тук са изгорели?” 

За послените 15 години, не е минало ден да си мисля, как да се прибера в България. И не съм само аз. Знаете ли колко българи в Америка има , които мечтаят да се приберат в България. Които искат децата им да растат в красива , спокойна среда. Милслите ли, че ни е лесно всеки ден да изпращаме децата си на училище в страх ? Само малко повече справедливост да има, да го няма циганския музикален тормоз и безнаказанността по селата. Защо мислите в Чикаго има 12-13 български училища, с повече ученици отколкото малък град в Бълария. И всички пеят, учат и се радват месец пред 24 май ! – така , както помним от Родината ни преди.  Костадин Костадинов, преди няколко дни каза, че в чужбина за пръв път са гласували за патриотична партия 2 пъти повече отколкото в България. Не е прав 🙂  – бил съм няколко пъти в изборни комисии, вкл председател –  от 2005 година, редовно гласуващите за най-различни патриоти са 2-3 пъти повече отколкото в България. И винаги с надежда!

А България продължаваше да затъва в чалга, с простотия и обезверяване, където всички говорят колко е лошо. И това гони българите. А не е вярно. България е прекрасна – няма по-уникална природа, и по-богата история от българската, по-синьо и свежо небе от нашето – родно. Няма по-умни деца от българските. Трябва ни само Вяра.

А, аз вече и Вяра имам. И мечта. След като спраха БигБрадър, след като вчера и учиндолския псевдопатриот напуска сецаната – има надежда. Има и вяра, че лека полека, без да следваме глупави чужди съвети, и така както правят американците – с ръка на сърцето сутрин и химна, да започват учебните часове. Така и България трябва да продължи напред.

И сега, след събитието днес, съм все по-убеден, че моите големи деца се родиха в България, а израстнаха в Америка, но малкият ми син, който е роден в Америка, ще израстне в България.

Сега, когато пиша това писмо, колите се прибраха по полицейските си конаци, оръжията спряха да гърмят в училището, а децата се прегръщат уплашени едни други по улиците. Ако, Вие братя , сте биле истински патриоти и апостоли на Възраждането, то не следвайте нашия пример, а направете така, че българите по света да се върнат в Родината си.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*